Csak óvatosan a buszmegállók környékén! Új módszerrel büntetnek a közteresek.

Csoportosan vadásznak a közterület-felügyelők a figyelmetlen, szabálytalankodó autósokra. A Széll Kálmán téren lesből fotózzák, kamerázzák azokat, akik a Szilágyi Erzsébet fasor irányából érkezve a balra, a Fény utcai piac irányába tartó kanyarodósáv után nem egyenesen haladnak tovább, hanem visszafordulnak a budai irányba – értesült a Blikk. A felügyelők a közeli buszmegállóban lesik az autósokat, leintik, majd 50 ezer forintos helyszíni bírságot szabnak ki rájuk – mondta egy pórul járt olvasónk. A neve elhallgatását kérő férfi nem vitatja, hogy elnézte a tiltótáblát, a módszer miatt viszont haragszik.

Mintha direkt arra utaznának, hogy minél több embert büntethessenek meg. A rendőrség a nagy akciók előtt figyelmeztet, például húsvétkor, ezek a közterület-felügyelők viszont elbújtak a buszmegálló mögött, onnan kameráznak, filmeznek mindenkit. Aki rosszul kanyarodik, arra lecsapnak, mint az oroszlánfalka a gazellára. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy módszeresen kasszíroznak – mérgelődött a megsarcolt autós, aki utána figyelte, hogy több autós egyszerűen nem állt meg az integető egyenruhásoknak.

Mint azt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) sajtóosztályától megtudtuk, a büntetést így sem ússzák meg, kamera vagy fényképfelvétel alapján feljelentik őket. Tavaly mindössze 3 alkalommal szabtak ki ilyen közigazgatási bírságot kanyarodási szabály megsértéséért.

Olvasónk olyan büntetési csekket kapott, amelyen a FÖRI neve és számlaszáma áll. Csakhogy Kovács Kázmér ügyvéd, közlekedési szakjogász szerint a közterület-felügyelet nem is szedhet ilyen bírságot a saját számlájára. A bevétel nem lehet az övék, az ilyen címen befolyó pénzeket tovább kell utalniuk az állami költségvetésnek.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!