Őt keresik nagy erővel:negyedmilliárdos drogügylet szervezőjét keresi most a rendőrség

Az elmúlt évek legnagyobb drogfogása ez Magyarországon. Az ügylet résztvevőit még január 29-én pénteken elfogták, a szervező, Grubacs Igor keresésére pedig a rendőrség összevont akció során több páncélozott autóval vonult szerte Baranyában. De a férfi elmenekült, ellene elfogatóparancsot adtak ki – írja a Magyar Rendőrség Facebook-oldalán.

Amint azt mi is megírtuk, péntek délután Baranya megye több pontján is megjelentek a Terrorelhárítási Központ autói, a rendőrség aznap esti tájékoztatása szerint az összevont akcióban egy kábítószerrel kapcsolatos eljárás miatt vonultak ki. Az egyik érintett bűnöző elmenekült a helyszínről, őt üldözték.

A rendőrség a szökéséhez használt X6-os BMW autót közben megtalálta, a férfi ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

Mint írja ma a Police.hua nyomozók egy 81 kilós – hazai terjesztésre szánt – drogügyletet szakítottak félbe és fogták el a kereskedőket január 29-én.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Miskolci Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytat eljárást a 36 éves K. Krisztián és a 37 éves S. Sándor ellen. A nyomozók tudomására jutott, hogy a fővárosban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözők jelentős mennyiségű drog átadására készülnek egymás között. A rendőrök a célszemélyek elfogására és a kábítószer lefoglalására összehangolt akciót szerveztek január 29-ére, Budapestre.

A kereskedők két külön autóval egy XIII. kerületi társasház mélygarázsába hajtottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba. A KR NNI nyomozói ekkor a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen elfogták K. Krisztiánt és S. Sándort. A járművek szemléje alkalmával 44 fél kilós csomagban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak.

A széles körű nyomozás eredményeképpen a rendőrök felderítették a többi – szintén eladásra szánt – kábítószer deponálására szolgáló járművet, illetve tárolóhelyet. Innen további 59 kilogramm marihuánát, 220 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le, amelyeket szakértő bevonásával vizsgálnak.

A KÉT FÉRFITÓL ÖSSZESEN 24 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ EURÓT FOGLALTAK LE A NYOMOZÓK.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű – Magyarországon belül realizált – drogfogása.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!