Ismét intézkedtek a Hősök terén tüntetőkkel szemben

A Hősök terén intézkedő rendőrök a maszkhasználati előírások megsértése miatt hét résztvevőre helyszíni bírságot szabtak ki, 11 ellen szabálysértési feljelentést tettek hétfőn.

Elsősorban figyelmeztetettek, de helyszíni bírságot is kiszabtak a rendőrök annak a rendezvénynek a résztvevőire, amelyet hétfőre hirdettek meg a Hősök terére – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

Azt írták, hogy bár a február 1-jére bejelentett rendezvényt a szervező hivatalosan lemondta, de a közösségi médiában tovább buzdítottak a megjelenésre.

Hozzátették, ahogy vasárnap, hétfőn is főként csak figyelmeztették a „jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat”;

a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt hét résztvevőre helyszíni bírságot szabtak ki, tizenegy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

„A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányág közigazgatási eljárást kezdeményezett” – írták.

Hangsúlyozták: a járványügyi veszélyhelyzet miatt továbbra is tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni.

A címlapfotó illusztráció.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!