TEK-es akció: A rendőrség a lakosság segítségét is kéri!

Péntek délután megyeszerte jelentek meg a Terorrelhárítási Központ autói Baranyában.

Frissítés: Pénteken késő este közleményt adott ki a rendőrség a Baranya megye több pontját is érintő TEK-es és rendőrségi, összevont akcióval kapcsolatban. Ebben azt írják, hogy egy kábítószerrel kapcsolatos eljárás eredménye volt a tegnapi „kivonulás”. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azért kérte a Terrorelhárítási Központ segítségét, mert az egyik érintett személy elmenekült az intézkedés elől.

A gyanúsított feltehetően hátrahagyta gépjárművét, és a zöldhatáron keresztül külföldre szökött. Itt a Rendőrség a lakosság segítségét is kéri. Aki bármilyen információval rendelkezik egy SJJ-733-as rendszámú, fekete BMW X6-os autóról, azt arra kérik, hogy akár névtelensége megőrzése mellett is tegyen bejelentést a rendőrség ingyenes hívható zöld számán (06-80-555-111), vagy a 112-es, díjmentes segélyhívón.

Tegnap az esti órákban a TEK-es akció egyébként lezárult, a nyomozás további részleteiről későbbre ígértek tájékoztatást.

Előzmények:

Pécsett több helyen, de Pellérd és Mohács környékén is feltűntek a TEK páncélozott autói. Bár a TEK és az Országos Rendőrfőkapitányság eleinte nem adott tájékoztatást arról, hogy mit (vagy kit) kerestek a terrorelhárítás emberei, valószínűleg kutathattak, valaki után.

Erre engedett következtetni az, hogy Pellérd és később Pécsvárad felett, alacsonyan szálló rendőrségi helikopter is borzolta az ott lakók idegeit. Akármilyen akciót is hajtottak épp végre a TEK munkatársai, az biztos, hogy órákon át elhúzódó „intézkedés” tanúi lehettek Baranya megye polgárai. Az első, koromfekete, páncélozott, szirénázó és villogó autók ugyanis már a kora délutáni órákban feltűntek Pécsett, de még fél hat környékén is átsuhantak a városon, a Siklósi úton, a belváros irányából a temető felé sietve.

Megkerestük kérdéseinkkel az ORFK-t is, ahonnan 19:18-kor a következő választ kaptuk:

„..A FOLYAMATBAN LÉVŐ RENDŐRI INTÉZKEDÉSRŐL A KÉSŐBBIEKBEN ADUNK TÁJÉKOZTATÁST”

Tehát, kicsivel negyed 8 után még mindig nem zárult le a nagyszabású TEK-es akció.

Kora este Zádori János, Pécsvárad polgármestere saját Facebook-oldalán adott rövid tájékoztatást a városka lakóinak az ott is felbukkanó TEK-esek kapcsán. A városvezető azt írta, hogy egy bűnözőt keresnek, és bár a bűntény nem Pécsváradon történt, valószínűleg ott bujkál.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!